Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem soli i oleju. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż wołowinę. Dodaj cebulę i czosnek, a następnie duś razem z wołowiną. Tymianek umyj, oddziel listki od łodygi i wrzuć na patelnię. Wlej bulion i keczup.
Dodaj żurawinę i duś, cały czas mieszając. Sos z mięsem dopraw solą i pieprzem. Następnie wymieszaj z makaronem. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.Źródło: Na żywo