Spaghetti z własnym sosem słodko – kwaśnym

Spaghetti z własnym sosem słodko  kwaśnym
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lady_hetty
Pyszny, bo własny i bez dodatku E :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pomidory obrać ze skórek, gotować 30 minut (ja dałam do sokowirówki później sok z miąższem połączyłam, nie trzeba już gotować), cebule, ananasa, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i gotować ok. 30 minut, na koniec dodać sok z ananasa zagęszczony 2 łyżkami mąki ziemniaczanej. I zagotować. Nie pasteryzować, odwrócić tylko słoiki góry dnem i zostawić na jeden dzień.

Komentarze do przepisu (2)

iwona_s 04 kwietnia 2012
:-) bez dodatku E... wiele witamin znajduje się pod tym symbolem :-), ale nieliczni o tym wiedzą. a te pomidory i... Czytaj całość »
:-) bez dodatku E... wiele witamin znajduje się pod tym symbolem :-), ale nieliczni o tym wiedzą. a te pomidory i papryki to niby mają być takie zdrowe na początku kwietnia? brrr, nawet nie będę rozwijać tematu jak są pędzone te warzywka, ale oczywiście życzę smacznego.
lady_hetty 04 kwietnia 2012
Sos był robiony we wrześniu, więc bez sztuczności. A co do „E” to nie sądzę żeby jakieś były zdrowe.... Czytaj całość »
Sos był robiony we wrześniu, więc bez sztuczności. A co do „E” to nie sądzę żeby jakieś były zdrowe.
A tak poza tym idą Święta, więc weź się za coś pożyteczniejszego niż wystawianie złośliwych komentarzy.
Składniki
Składniki