Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Umytą paprykę, por i cukinię pokrój na małe kawałki. Obraną marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
Na patelni podsmaż mięso. Dodaj czosnek, por i paprykę. Dopraw solą i pieprzem.
Gdy warzywa będą miękkie, dołóż marchew oraz cukinię.
Po kilku minutach zalej całość sosem pomidorowym wymieszanym z solą, cukrem, ziołami i oliwą.
Gotowe nałóż na makaron razem z minicukinią. Wierzch posyp parmezanem.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax