Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna, wegetariańska wersja tradycyjnego spaghetti.
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 29
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 29
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Składniki
Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroic w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Po chwili dodać pomidora i dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. W międzyczasie posiekać listki bazylii (zostawić 2 do dekoracji) i ugotować makaron al dante. Do sosu dodać sól, pieprz, bazylie i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić aż sos będzie miał w miare jednolitą konsystencję. Makaron przełożyć na talerz, polać sosem pomidorowym, posypać serem żółtym i udekorować listkami bazylii. Smacznego!