Spaghetti z sosem pieczarkowym i kiełbasą czosnkową.

Spaghetti z sosem pieczarkowym i kiełbasą czosnkową.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Danie dla lubiących potrawy z makaronem, spaghetti z sosem pieczarkowym i kiełbasą czosnkową ze słoiczka. Do przygotowania sosu użyłam wcześniej zrobionego sosu z pieczarek i warzyw, oraz kiełbasy czosnkowej ze słoiczka, również domowego wyrobu.

Składniki

  • Spaghetti 1 opakowanie
  • kiełbasa czosnkowa słoiczek 350 ml (swój wyrób), lub kupna konserwa
  • sos pieczarkowy słoik 500 ml (swój wyrób)
  • Sól
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • śmietana 30 % 2-3 łyżki

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W garnczku zagotowujemy sos pieczarkowy z pokrojoną w kostkę kiełbasą czosnkową ze słoiczka. Sos możemy troszkę zagęścić mąką ziemniaczaną i zabielić śmietaną.

  2. Ugotowane spaghetti podajemy polane obficie sosem.

    Smacznego :)

Składniki
  • Spaghetti 1 opakowanie
  • kiełbasa czosnkowa słoiczek 350 ml (swój wyrób), lub kupna konserwa
  • sos pieczarkowy słoik 500 ml (swój wyrób)
  • Sól
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
  • śmietana 30 % 2-3 łyżki
Składniki