Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem paprykowo-pomidorowym
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 113
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1299
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1063
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 113
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1299
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1063
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200C. Paprykę przekroić na pół, oczyścić z nasion, natłuścić skórkę olejem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem lub folią skórką do góry. Opiekać aż zbrązowieje i będzie łatwo odchodzić od papryki. Przestudzić paprykę i zdjąć skórę. Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na patelni rozgrzanej na średnim ogniu. Dodać obraną paprykę i chwilę smażyć razem. Wszystko razem zmiksować i wylać z powrotem na patelnię. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wlać mleko kokosowe i gotować ma małym ogniu. Mieszać co jakiś czas aż sos zgęstnieje.
Ugotowany makaron dobrze odcedzić. Dodać do sosu i wszystko razem wymieszać.