Spaghetti z ricottą i koperkiem

Spaghetti z ricottą i koperkiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
No i jak zwykle na wysokości zadania, w te leniwe dni, staje makaron. Wystarczy kilka składników, 10-11 minut i mamy obiad gotowy. Pyszne, kremowe połączenie z lekkim, świeżym koperkiem.

Składniki

  • 250 g spaghetti
  • 100 g sera ricotta
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, zostawiamy trochę wody z gotowania lub, tak jak my, przecedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka, jeszcze nie całkiem osączony z wody.
    Do makaronu dodajemy ser i koperek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    „De volaj” :P danie gotowe. Enjoy ;)

Komentarze do przepisu (6)

Obserwator 02 czerwca 2017
Pysznie :)
ciacho50 03 czerwca 2017
Bardzo pysznie Rob :)
bellamozzarella 04 czerwca 2017
Pyyyycha....makarony forever & ever...:-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g spaghetti
  • 100 g sera ricotta
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
Składniki