Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie a jakże pyszne danie :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34754
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34754
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę z obranymi ząbkami czosnku. Gdy czosnek lekko się zarumieni dodajemy wcześniej umyte i pokrojone na ćwiartki (lub połówki, jeśli są nieduże) pomidorki. Podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu kiedy pomidorki zaczną puszczać sok. Wtedy dodajemy listki bazylii, szczyptę cukru i solimy według uznania. Całość podgrzewamy jeszcze przez ok. 10 minut. Do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowane spaghetti, dodajemy parmezanu i podgrzewamy przez chwilkę cały czas mieszając tak, aby sos pokrył cały makaron.