Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja spaghetti, smaczna, dietetyczna i bardzo szybka w przygotowaniu.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę kroimy w krążki, a pomidory i ser feta w kostkę, oliwki można zostawić w całości, albo przekroić na połówki.
Gotujemy makaron, a w tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek , na której dusimy wcześniej posoloną cebulę, pilnując żeby się nie przypaliła. Kiedy cebula jest już gotowa wrzucamy pomidory z puszki i podgrzewamy chwilę, dodajemy oliwki i ser feta
Całość doprawiamy solą , pieprzem cytrynowym i bazylią. Ugotowany al dente makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego!!!