Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Czosnek i cebulę posiekać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.
W czasie, gdy gotuje się makaron, na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę, następnie wlać pomidory z zalewą (można użyć świeżych pomidorów, najlepiej podłużnych).
Po 2-3 minutach dodać tuńczyka, doprawić solą i pieprzem. Makaron rozdzielić na porcje, dodać sos, posypać tartym parmezanem.
ok. 35 minut
Ten tuńczykowy sos doskonale smakuje z dodatkiem siekanych oliwek. Przed podaniem danie ozdobić tymiankiem.Źródło: Twoje Imperium