Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti z pomidorami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać pomidory, przyprawy, zioła, dusić na małym ogniu przez ok. 20 minut, wystudzić (można zmiksować).
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, najlepiej, aby był al dente, odcedzić, można skropić oliwą.
Na ciepły makaron wylać gorący sos pomidorowy, posypać świeżymi ziołami i serem. Spaghetti należy podawać na głębszym talerzu, udekorowane cząstkami pomidorów.
Włosi jedzą je tylko widelcem, w Europie serwowane jest z widelcem i łyżką.
Zanim polejesz makaron sosem, ułóż go fantazyjnie, np. zwijając w gniazda. Potrawę posyp ziołami. Spaghetti podawaj zawsze na ciepło.
<strong>: ok. 35 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium