Spaghetti z pikantnym sosem pieczarkowym.

Spaghetti z pikantnym sosem pieczarkowym.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Danie dla lubiących makarony z różnymi sosami.

Składniki

  • Spaghetti 1 opakowanie 20 dag
  • sos pieczarkowy słoik 500 ml (swój wyrób)
  • Sól
  • świeża bazylia do dekoracji

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. W garnczku zagotowujemy sos pieczarkowy. Sos możemy troszkę zagęścić mąką ziemniaczaną i doprawić pieprzem, żeby był troszkę pikantny. Ugotowane spaghetti podajemy polane obficie sosem, udekorowane gałązką zielonej bazylii.

    Przepis na sos znajduje się TU na męża blogu:

    http://czarymarygotujecezary.blogspot.com/2016/09/sos-pieczarkowy-z-warzywami-na-gesto.html

    Smacznego!!!

Składniki
  • Spaghetti 1 opakowanie 20 dag
  • sos pieczarkowy słoik 500 ml (swój wyrób)
  • Sól
  • świeża bazylia do dekoracji
Składniki