Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti z pastą harissa"
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 162
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15068
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 41
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 162
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15068
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 41
Składniki
Cebule obrać, papryki umyć. Rozłożyć na blasze, piec 40 min w temp. 175°C. Papryki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Suszone pomidory namoczyć w ciepłej wodzie.
Mięso podsmażyć na oliwie. Upieczone warzywa zmiksować z suszonymi pomidorami, wodą, w której się moczyły i pastą harissa, doprawić, wymieszać z mięsem. Do sosu dodać umyte i przekrojone na połówki pomidorki, podgrzać.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać serem i rukolą.
Harissa to bardzo ostra arabska pasta z chili i czosnku. Możesz zrobić ją sama, miksując te i dodając oliwę.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium