Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti w wersji ostrzejszej z nutką chilli. Tylko na naturalnych składnikach bez konserwantów i sztucznych barwników. Z samych pomidorów bez dodatku koncentratu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Makaron gotujemy al 'dente. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, smażymy drobno posiekaną dymkę, aż nabierze złocistego koloru. Następnie wlewamy kilka kropel oleju z chilli po czym wrzucamy mięso mielone. Smażymy do momentu zrumienienia w między czasie dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy aby nie przywarło. Solimy. Do mięsa wrzucamy pomidory z puszki łącznie z zalewą. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Gdy to nastąpi zdejmujemy pokrywkę i dusimy do momentu zredukowania wywaru. Na koniec dodajemy suszoną bazylię, oregano i zioła prowansalskie w zależności od upodobań. Delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem, pamiętając o tym że ostrość chilli z oleju przedostała się do mięsa. Chwilę mieszamy i sos gotowy. Przekładamy na wcześniej wyłożony makaron. Posypujemy startym parmezanem i dekorujemy świeżą natką pietruszki, która doskonale komponuje się z sosem. SMACZNEGO!!!