Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z mięsną wkładką"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1714
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 32
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1587
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1714
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 32
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1587
Składniki
Szalotkę obrać, pokroić na cząstki. Filet oczyścić, oprószyć solą i pieprzem. Makaron wrzucić na posolony wrzątek, ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać olej. Włożyć filet z kurczaka i smażyć na rumiano z obu stron ok. 10 minut. Część bazylii odłożyć do dekoracji, resztę pociąć w paseczki.
Cytrynę sparzyć, wytrzeć, odciąć plasterek, a z reszty owocu wycisnąć trochę soku. Groszek cukrowy przebrać, gotować 4-6 minut w posolonym wrzątku.
Mięso zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia zeszklić szalotkę, dodać plasterek cytryny, krótko razem poddusić. Dolać mleko skondensowane. Zagotować. Sos przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Groszek odcedzić, włożyć do sosu na patelni. Filet pokroić w plasterki i razem z makaronem i groszkiem w sosie wyłożyć na talerz. Danie udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco