Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis dnia 2010-08-11
Spaghetti z mięsem mielonym i pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Smakować i próbować.

Składniki

  • makaron spaghetti, paczka
  • pieczarki, 7 dużych szt.
  • czosnek, 4 ząbki
  • cebula, 1 średnia sztuka
  • oliwa z pestek winogron, 2 łyżki
  • sól i pieprz, po jednej łyżeczce
  • brokuł, cały
  • pomidory obrane bez skóry, 1 puszka
  • łopatka wieprzowa(zmielona), 1/2 kg
  • pietruszka, jedna nać

Przygotowanie

  1. Na dużej patelni i oliwie podsmażyć mięso mielone ok. 5-6 min. Następnie dodając pieczarki, czosnek, cebulę dusić ok. 5-7 min. Pod koniec dodajemy obrane pomidory i dusimy jeszcze 2-3 minuty.

  2. Spaghetti ugotować jak podano na opakowaniu lub jak kto woli.

  3. Podobnie postępujemy z brokułem ale gotowanie nie może przekroczyć 5 minut.

  4. Można podawać drobno posypanym serem lub pietruszką. Smacznego.

Komentarze do przepisu (8)

Brzoskwinka 05 lipca 2010
No no, jutro wszystkim zaserwuję, zdjęcie extra-pyszne.
annawk 06 lipca 2010
amaczna i apetyczna klasyka na talerzu
kibi87 06 lipca 2010
ach spaghetti mniam mniam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron spaghetti, paczka
  • pieczarki, 7 dużych szt.
  • czosnek, 4 ząbki
  • cebula, 1 średnia sztuka
  • oliwa z pestek winogron, 2 łyżki
  • sól i pieprz, po jednej łyżeczce
  • brokuł, cały
  • pomidory obrane bez skóry, 1 puszka
  • łopatka wieprzowa(zmielona), 1/2 kg
  • pietruszka, jedna nać
Składniki