Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z mięsem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 89
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 89
Składniki
Warzywa obrać, oczyścić. Posiekać cebulę i czosnek. Marchewkę i seler obrać, pokroić w maleńką kosteczkę. Oczyścić pieczarki, pociąć w plastry. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę. Dodać marchewkę i seler, a po chwili pieczarki. Smażyć razem.
Dołożyć mięso i mieszając całość, dobrze przesmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie ulubione zioła do smaku (np. oregano), doprawić solą i pieprzem. Zalać bulionem. Przykryć i dusić około 10 minut. Zetrzeć na tarce parmezan.
Zagotować wodę, wrzucić spagetti i ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać szybko zimną wodą. Przełożyć do dużej miski. Gotowy sos ponownie podgrzać, nałożyć na makaron. Posypać parmezanem, ozdobić listkami świeżej bazylii.Źródło: Twoje Imperium