Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z podsmażonymi krewetkami, oliwkami, papryczką chilli z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4775
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 215
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4775
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 215
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu (u mnie spaghetti pełnoziarniste, gotowane al dente - ok. 8 min.) Krewetki gotujemy w osolonej wodzie ok 2,5 minut. Nie płuczemy tylko odstawiamy by przestygły. Czosnek kroimy w drobną kostkę , oliwki wzdłuż na pół ,a natkę szatkujemy. Na patelni rogrzewamy masło i wrzucamy czosnek, gdy zacznie się rumienić dorzucamy krewetki i oliwki . Smażymy ok. 8 min, na samym końcu dorzucamy makaron, natkę pietruszki, przyprawiamy i smażymy jeszcze chwilę razem (ok. dwóch , trzech minut). Na koniec posypujemy raz jeszcze świeżą pietruszką. Smacznego :)