Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z krewetkami"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Składniki
• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 40 zł
Zamrożone krewetki wrzuć na sitko i obficie przelej wrzątkiem. Na patelnię wlej oliwę, wrzuć posiekany czosnek i po chwili odsączone krewetki. Smaż na dużym ogniu przez ok. 3 minuty. Kiedy puszczą wodę, zmniejsz ogień i dodaj anchois. Przemieszaj dokładnie i dodaj pokrojone pomidory z puszki. Pozwól, by całość podusiła się na małym ogniu.
Po ok. 5 minutach wrzuć pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, dopraw całość solą i pieprzem. Ugotowany al dente (nie hartuj go po ugotowaniu!) makaron wrzuć na patelnię i dokładnie wymieszaj z sosem. Przed podaniem obficie posyp danie siekaną pietruszką.Źródło: Show