Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas uwielbia makarony. Nie dość, że są smaczne to jeszcze w prosty sposób można je przygotować:). Moja dzisiejsza nietypowa propozycja to makaron, sos serowo-śmietanowy i klopsiki z białej kiełbasy. Ciekawe i smaczne połączenie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 406
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11334
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 69
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 406
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11334
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 69
Składniki
Kiełbasę wyciągamy z flaka. Formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy je na wrzącą wodę, gotujemy około 20 minut. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. Dodajemy serek topiony, podlewamy niedużą ilością wody, dusimy do momentu aż serek się rozpuści. Wlewamy śmietankę, wsypujemy ser, posiekaną natkę i przyprawy. Dusimy do momentu aż sos zgęstnieje. Dodajemy pulpeciki, makaron, dokładnie mieszamy.