Spaghetti z klopsikami

Spaghetti z klopsikami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
:) Narodowiec?? 11 11 :)

Składniki

  • 500 g spaghetti
  • Sól ,pieprz
  • 250 g mielonego mieszanego mięsa
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 g pokrojonych pomidorów z puszki
  • Parmezan (do posypania)

Przygotowanie

  1. Spaghetti włożyć do dużej ilości osolonego wrzątku ,ugotować al dente.

    Przygotować klopsiki: mięso mielone zagnieść na jednolitą masę z musztardą ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ulepić z masy małe kulki.

    Czosnek i cebule obrać. Czosnek przecisnąć przez praskę ,cebule posiekać. Na patelni mocno podgrzać olej ,włożyć klopsiki ,podsmażyć na rumiano. Dodać czosnek ,cebule ,wlać bulion i dodać pokrojone pomidory razem z zalewą. Gotować ok. 15 min na bardzo małym ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z odcedzonym makaronem ,posypać startym parmezanem.

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 19 listopada 2013
pychotka !
Konto usunięte 20 listopada 2013
poproszę porcję, tylko sosu tak bardziej od serca (więcej) :)
sereberko80 20 listopada 2013
mniam chętnie wprosiłabym się na taki obiadek :-)
Składniki
  • 500 g spaghetti
  • Sól ,pieprz
  • 250 g mielonego mieszanego mięsa
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 g pokrojonych pomidorów z puszki
  • Parmezan (do posypania)
Składniki