Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie muśnięty groszkiem makaron z dodatkiem aromatycznego estragonu. Magiczne danie, choć może tak nie wygląda. Danie zmontowane na prędko po pracy w granicach 23-24. Polecam Arek Gie
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Zostawiamy trochę wody z gotowania makaronu. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku. Przecieramy przez drobne sito. Przelewamy do garnka dodając masło i estragon. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Wlewamy śmietankę, wrzucamy makaron, podgrzewamy dokładnie łącząc z sosem. W razie potrzeby dodajemy wodę z gotowania, wg uznania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką.