Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti z dorszem"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Składniki
Filety z dorsza opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut. Makaron ugotuj na półtwardo. Odcedź, przelej zimną wodą i osącz.
Brokuł oczyść, wymocz, włóż na 5 minut do gotującej się wody. Wyjmij, osącz. Pomidory potnij na cząstki, ser zetrzyj. Twaróg wymieszaj z 2 jajkami oraz mlekiem. Przypraw solą i pieprzem. Połącz z makaronem. Wyłóż na spód formy posmarowanej tłuszczem.
Rybę posiekaj, wymieszaj z pozostałymi jajkami. Przypraw solą i pieprzem. Wyłóż na makaron z twarogiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st., piecz 40 minut.
Tuż przed końcem na wierzchu ułóż brokuły oraz pomidory i posyp żółtym serem.Źródło: Tina