Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZybkie ,tanie, mniam mniam
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Makaron, bez sosu? Czasami mozna zrobic cos innego, polecam. A wiec zaczynamy, zadanie nie jest trudne, chyba ze noza uzywamy rzadziej niz raz w miesiacu, badz do otwierania konserw lub butelek z piwem ;). Wytlumacze to wam prosto i nie skomplikowanie. A wiec wstawiamy wode na makaron i zaczynamy przygotowywac skladniki , kroimy w sliczna kosteczke boczek, cebulke drobno kroimy. Odcedzamy groszek , jezeli jest z puszki, rozmrazamy jezeli z zamrazarki. Rozgrzewamy mocno patelnie, w tym czasie gotujemy makaron, wrzucamy boczek na patelnie , cebule , smazymy na piekny zlocisty kolor.Odcedzamy makaron i trzymamy w cieple. Gdy cebula i boczek sa zlociste pachnace i macie ochote je zjesc to wrzucacie groszek smazycie okolo minutki, nastepnie bulke tarta, gdy jest sliczna i brazowa to dodajemy makaron , ladnie mieszamy aby sie nie przypalil, sol pieprz. Serwujemy na talez i Panna ktora zostala zaproszona na kolacje jest zakochana. I zyli dlugo i szczesliwie itd. A tak na powaznie, to jest naprawde dobre, przepis jest sycilijski , ale troszeczke go przerobilem na polskie potrzeby. Mozna uzyc tez wedzonego boczku, ale troszke mniej bo zdominuje smak potrawy. SMACZNEGO