Spaghetti z Amatrice

Spaghetti z Amatrice
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Kuchnia włoska. Miłośnicy makaronu powinni ten przepis przetestować.

Składniki

  • 250g spaghetti
  • 200 g surowego boczku
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 peperoncino
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki sera pecorino
  • 1 łyżka natki

Przygotowanie


  1. Podsmażyłem pokrojony boczek, dodałem czosnek, papryczkę i obrane, pokrojone pomidory. Dusiłem 10 minut. Makaron ugotowałem al. dente. Odcedziłem i połączyłem z sosem. Doprawiłem solą, posypałem natką i pecorino.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 27 września
Pyszotka:)
konhambos 27 września
Do takiego dania nie trzeba nawet zachecac, sam sklad zapowiada pysznosci.
Obserwator 30 września
dziękuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250g spaghetti
  • 200 g surowego boczku
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 peperoncino
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki sera pecorino
  • 1 łyżka natki
Składniki