Spaghetti w zielonym sosie

Spaghetti w zielonym sosie
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kszczepa
Bardzo szybkie danie na obiad czy kolację,

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • Feta grecka
  • Sól, pieprz
  • 4-5 ząbków czosnku

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron

  2. Na patelnię wrzucamy mrożony szpinak i gotujemy do całkowitego rozmrożenia się szpinaku.
    W międzyczasie obieramy i drobno siekamy czosnek.

  3. Do rozmrożonego , smażącego się szpinaku dodajemy czosnek,
    i pokrojony ser feta.
    Jeśli cała woda nam odparowała i szpinak zaczyna nam się przypalać można dodać trochę wody z gotującego się makaronu.

  4. gotujemy chwilę aż feta nam się rozpuści w szpinaku - solimy, jeśli potrzeba.
    Odlewamy makaron, dodajemy go do patelni ze szpinakiem całość mieszamy i podajemy

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 14 lutego
Super makaron :-)
Składniki
  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • Feta grecka
  • Sól, pieprz
  • 4-5 ząbków czosnku
Składniki