Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti w sosie pomidorowym"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę i papryczkę chili (razem z nasionkami) posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić wszystko na oliwie, zalać pomidorami z puszki. Zmniejszyć ogień, dodać posiekaną bazylię, oregano i zioła prowansalskie. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić około 20 minut.
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z sosem, posypać parmezanem. Udekorować świeżą bazylią, oregano i gałązkami rozmarynu.
ok. 30 minut
Przed włożeniem pomidorów na patelnię warto je trochę rozgnieść widelcem. Dzięki temu zabiegowi sos będzie bardziej jednolity.Źródło: Twoje Imperium