Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam proste połączenia składników, które dają niesamowity efekt finalny. To połączenie mnie oczarowało. Makaron spaghetti skąpany w lekko słodkim, kokosowym sosie z dodatkiem curry w towarzystwie delikatnych polędwiczek drobiowych. Całość doskonale podkreśla świeżość zielonego ogórka oraz sosnowy, lekko żywiczny aromat oraz słodko - kwaśny smak orzeszków piniowych. Te dostarczają dobroczynny cynk, przez co danie niesie za sobą sporą porcję naturalnego afrodyzjaku.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Składniki
Oczyszczane polędwiczki z kurczaka, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy je solą oraz curry i podsmażamy delikatnie na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy mleczko kokosowe (stałą część), pół łyżeczki curry, 1 łyżeczkę miodu i szczyptę soli. Wszystko dusimy przez chwilę.
Orzeszki piniowe układamy w naczyniu żaroodpornym na papierze do pieczenia i prażymy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 10 minut (do lekkiego zarumienienia).
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z sosem, dodajemy posiekanego w drobne paski ogórka, świeżo zmielony pieprz kolorowy i posypujemy całość uprażonymi orzeszkami pini.
Dla jeszcze większego wzbogacenia smaku, możemy dodać do dania płatki parmezanu. Życzę smacznego! :)