Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti w bakłażanowych roladkach"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14879
Polecam.
Odsłon: 471
Szybka i smaczna
Odsłon: 14879
Polecam.
Odsłon: 471
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju, po czym schłodź go (możesz zahartować go także zimną wodą).
Umyty bakłażan pokrój wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Delikatnie je osól i odłóż, by puściły sok. Następnie osusz je papierowym ręcznikiem, skrop olejem roślinnym, najlepiej rzepakowym, po czym zgrilluj (obsmaż na patelni grillowej).
Makaron złóż na trzy części, owiń plastrami bakłażana. Na każdym zawiniątku połóż trochę pesto. Przed podaniem udekoruj listkami natki, ewentualnie kawałkiem twardego żółtego sera (może być np. płatek parmezanu).
Czas: 45 min; liczba porcji: 3.
roladki możesz podać w wersji na ostro – plastry bakłażana posyp chili.Źródło: Świat kobiety