Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Kuchnia włoska.

Składniki

  • 500 g spaghetti
  • 3 łyżki posiekanej bazylii
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • Sos : 500 g dojrzałych pomidorów
  • pół szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 4 filety anchois
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • pół szklanki oliwy
  • 2 łyżki kaparów
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Sos : sparzyłem pomidory, obrałem ze skórki, pokroiłem w kostkę. Oliwki, czosnek i fileciki drobno posiekałem. Wszystkie składniki połączyłem, dodałem kapary, polałem oliwą, wymieszałem z octem. Doprawiłem do smaku przyprawami. Ugotowałem makaron, wymieszałem z sosem, posypałem bazylią i natką.

Komentarze do przepisu (1)

Namarra 4 dni temu
Wygląda przepysznie, koniecznie do wypróbowania!
Składniki
  • 500 g spaghetti
  • 3 łyżki posiekanej bazylii
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • Sos : 500 g dojrzałych pomidorów
  • pół szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 4 filety anchois
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • pół szklanki oliwy
  • 2 łyżki kaparów
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
Składniki