Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany z mielonego mięsa, pomidorów, cebuli i groszku sprawi, iż makaron nabierze prawdziwie włoskiego smaku... ;-)
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek oraz mielone mięso i smażyć mieszając.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w szklance letniej wody i przelać do naczynia. Dodać przecier, sól, pieprz, mięso z cebulą i wymieszać. Całość dusić 15 minut, po czym dodać groszek i dusić jeszcze 5 minut.
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, przełożyć na półmisek i polać sosem. Całość posypać natką pietruszki i startym parmezanem. RADA: Do wody, w której gotujemy makaron, dobrze jest wlać łyżkę świeżej oliwy. Makaron nie sklei się i nie będzie kipiał.