Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti na ostro"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 286
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 286
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Szalotkę obierz i poszatkuj razem z czuszką, a czosnek posiekaj. Zeszklij warzywa na oliwie. Po chwili dorzuć pomidory z sosem z puszki. Dopraw całość solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotuj całość ok. 15 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Pod koniec dolej łyżkę oleju i odcedź.
Dodaj makaron do pomidorów na patelni. Wymieszaj tak, aby nasiąkł całym sosem. Podgrzewaj ok. 2-3 minuty.
Rozłóż spaghetti na gorące talerze. Obsyp danie parmezanem startym na cienkie plasterki i udekoruj listkami bazylii.Źródło: Telemax