Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała włoska potrawa.Smaczna a do tego pożywna. W Polsce robimy ją na wiele sposobów.Nazwa Carbonara wzięła się od węgla, gdyż potrawa słynie z dużej ilości pieprzu aż sos rozbi się węglisty. Oto mój przepis:)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką soli oraz oliwy. Ugotowany odstawiamy pod przykryciem by nie ostygł.
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek. Czekamy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojony w paseczki boczek oraz szynkę.Przyprawiamy troszkę solą i duża ilością pieprzu. Całość intensywnie smażymy ok 10. Odstawiamy na 2 min z ognia.
Do składników dodajemy kubeczek śmietany, mieszamy. Z powrotem kładziemy patelnię na ogień. Chwilkę gotujemy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Do gotowego gorącego sosu dodajemy na patelnię makaron, całość intensywnie mieszamy i podajemy póki ciepłe. SMACZNEGO:)