Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jedno z moich ulubionych dań :)

Składniki

  • 200 g makaronu
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 żółtka
  • 180 g śmietany 18%
  • 100 g boczku wędzonego
  • sól, pieprz, oregano i bazylia

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.

  2. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, boczek pokroić w drobną kostkę. Żółtka mieszamy ze śmietaną.

  3. Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek, po chwili dodajemy cebulę i czosnek. Zmniejszamy temperaturę (tak żeby śmietana nam się nie zważyła) i dodajemy śmietanę z żółtkami. Całość doprawiamy. Dodajemy makaron.

Składniki
  • 200 g makaronu
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 żółtka
  • 180 g śmietany 18%
  • 100 g boczku wędzonego
  • sól, pieprz, oregano i bazylia
Składniki