Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti carbonara"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 541
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Makaron włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 10 minut. Jajka wymieszaj ze śmietaną. Parmezan zetrzyj. Odłóż ok. 2 łyżki sera do posypania, a resztę dodaj do śmietany z jajkami.
Sos przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Boczek pokrój na kawałeczki. Wysmaż na rozgrzanej patelni. Zdejmij. Makaron odcedź, osącz, włóż na patelnię. Zalej sosem. Smaż chwilę.
Dodaj boczek. Danie posyp resztą parmezanu i posiekanym szczypiorkiem. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj