Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti carbonara"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, boczek pokroić. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek. Wymieszać śmietanę z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron ugotowany al dente i zalać śmietaną. Podgrzewać na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Nie należy gotować, ponieważ żółtko się zetnie. Podawać udekorowane listkami świeżego majeranku.
Choć tak przygotowany makaron jest bardzo tłusty, warto czasem spróbować czegoś nowego!
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium