Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Moja" wersja spaghetti bolognese. Danie odrobinę czasochłonne ale efekt końcowy wynagradza:)
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 133
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 133
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Składniki
Marchewkę i seler pokroić w cieniutkie paseczki jak zapałki, a następnie posiekać. Cebule również bardzo drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebule i mięso. Smażyć tylko tyle aż mięso przestanie być czerwone. Następnie dodać marchewkę i seler. Po około 5 minutach dodać śmietankę i przyprawy. Dusić tak długo za płyn wyparuje.
Następnie dodać przecier i pomidory. Dusić na bardzo wolnym ogniu minimum godzinę. Ugotowany makaron "polać" sosem i posypać swieżo startym parmezanem. Jeśli ktoś ma parmezan w kawałku (ze skorka) to proponuje dodać do sosu (wtedy kiedy śmietankę) Skórka daje dodatkowy aromat