Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wersja makaronu z sosem pomidorowym.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulkę posiekaną w kostkę podsmażamy na oliwie i dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek. Następnie dorzucamy mięso mielone i przyprawy.
Gdy mięso jest już usmażone dodajemy passatę i liście bazylii. Gotujemy kilka minut do połączenia smaków.
Sos podajemy na makaronie i posypujemy parmezanem lub nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.