Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Pyszne danie, które zrobisz w kilka minut.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu do spaghetti
  • 500 g. mięsa mielonego (karczku)
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 1 średnia cebula
  • 500 ml własnego przecieru pomidorowego
  • 2 duże ząbki czosnku
  • dwie łyżki oliwki
  • łyżka bazylii
  • łyżka tymianku
  • łyżka majeranku
  • łyżka płatków czerwonej papryki
  • płaska łyżeczka chilli
  • sól, pieprz
  • starty ser żółty do dekoracji

Przygotowanie

  1. Na dno patelni należy wlać oliwkę, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Dosypać wszystkie przyprawy i delikatnie podsmażyć. Następnie dać mięso i kukurydzę. Dusić pod przykryciem, mieszając kilka razy, aby mięso dobrze zmiękło.
    Gdy już mięso zmięknie wlewamy przecier. Gotujemy ok. 10 minut.

    Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Na makaron wykładamy sos i dajemy ser żółty.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

kuchmariola63 20 maja 2019
Uwielbiam spaghetti.
pelen_brzuszek 20 maja 2019
najlepsze!
Składniki
  • 1 opakowanie makaronu do spaghetti
  • 500 g. mięsa mielonego (karczku)
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 1 średnia cebula
  • 500 ml własnego przecieru pomidorowego
  • 2 duże ząbki czosnku
  • dwie łyżki oliwki
  • łyżka bazylii
  • łyżka tymianku
  • łyżka majeranku
  • łyżka płatków czerwonej papryki
  • płaska łyżeczka chilli
  • sól, pieprz
  • starty ser żółty do dekoracji
Składniki