Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Makaron z mięsem mielonym wołowym.oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym.

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • pomidory w puszce
  • oliwki zielone i czarne
  • kapary
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • świeża bazyli
  • sól,pieprz czarny
  • parmezan
  • makaron spaghetti

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokroić.
    Na patelni podgrzać oliwę,dodać cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę i delikatnie zrumienić.Następnie dodać mięso i podsmażyć.
    Gdy mięso będzie usmażone dodać przyprawy,pomidory w puszce i przecier pomidorowy.Poddusić ok 2 min i dodać oliwki i kapary.Na sam koniec dodać świeża bazylię.

  2. Makaron ugotować al dente.
    Na talerze rozłożyć makaron polać sosem i posypać parmezanem.



    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

Futka 26 września 2014
Przepyszne! Uwielbiam spaghetti-bolognese, a Twoje prezentuje się niezwykle smakowicie :)
monikagotuje 26 września 2014
Dziękuje:)
Składniki
  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • pomidory w puszce
  • oliwki zielone i czarne
  • kapary
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • świeża bazyli
  • sól,pieprz czarny
  • parmezan
  • makaron spaghetti
Składniki