Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti alla Puttanesca to włoskie danie o ciekawej historii. Zostało wymyślone przez kurtyzany z Neapolu. Zmęczone po pracy nie miały czasu i ochoty na długie stanie przy garach. Danie miało być więc szybkie, proste, pożywne i tak aromatyczne, aby zapachem przyciągało potencjalnych klientów. Faktycznie, można zrobić je w 20 minut, pachnie rewelacyjnie i smakuje wyśmienicie!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 734
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 734
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie smażymy pokrojone cienko ząbki czosnku. Po minucie dodajemy pokrojone fileciki anchois. Po kolejnej minucie dodajemy pokrojone oliwki, kapary i płatki chilli. Smażymy często mieszając. Po kolejnej minucie dodajemy pomidory i bazylię. Doprawiamy pieprzem i solą (anchois są słone, więc soli dajemy tylko odrobinę). Kiedy pomidory zaczną się gotować dodajemy ugotowany makaron. Spaghetti alla Puttanesca gotowe.