Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Julka19
Spaghetti alla carbonara mogę jeśc codziennie. Robiłam kilka wersji ta jednak jest najlepsza. Oczywiscie bez śmietany:)

Składniki

  • 200 g makaronu
  • sól do gotowania
  • guanciale 75g
  • ser pecorino 50g
  • 3 szt jajka
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Wstawiamy wodę na makaron. Gdy zawrze, solimy ją i wrzucamy do niej spaghetti. Na rozgrzanej patelni przesmażamy posiekane guanciale. Powinien wytopić się tłuszcz. W misce roztrzepujemy żółtka, wsypujemy do nich ser i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Kiedy makaron jest al dente, odlewamy z niego 50 mililitrów wody i wlewamy ją do miski. Dokładnie i szybko mieszamy. Przecedzony makaron wrzucamy na patelnię z przestudzonym guanciale. Mieszamy, po czym przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy i natychmiast podajemy!

Składniki
  • 200 g makaronu
  • sól do gotowania
  • guanciale 75g
  • ser pecorino 50g
  • 3 szt jajka
  • pieprz
Składniki