Spaghetti

Przepis dnia 2011-10-04
Spaghetti
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
...po mojemu :)

Składniki

  • 50 dag markaronu do spaghetti -ugotowanego al dente
  • 4 duże pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 kg mięsa mielonego ( u mnie wieprzowina)
  • 1 duza papryka czerwona
  • 5 pomidorów suszonych z oliwy
  • oliwa ( z pomidorów suszonych)
  • przyprawy: sól, papryka ostra, oregano,bazylia
  • natka - do przybrania

Przygotowanie

  1. Na oliwie usmażyć cebulę z papryką ( mała kostka) - stale mieszając. Pod koniec smażenia dodać mięso i czosnek (przeciśniety przez praskę) i wciąż mieszając obsmażyć -rozbijajac grudki.

  2. Pomidory obrać , pokroić na drobniejsze kawałki , podlać odrobiną wody, doprawić solą i papryką. Pomidory dusić ok. 5 min po czym rozmiksować na gladko.

  3. Do pomidorów dodać mięsno-warzywną masę , doprawić resztą przypraw , dodać suszone pomidory i całość dusić ok.10 min. ewentualnie podlewając wodą , gdyby było zbyt gęste.

  4. Na makaron wyłożyć przygotowany mięsny sos, przybrać natka i palaszować ciesząc sie końcówką lata.

Komentarze do przepisu (4)

anika80 02 września 2011
Wygląda bajecznie, na pewno tak smakuje
Jolusia 02 września 2011
Ładnie przedstawione danie
polkangaroo 06 września 2011
O yeahhhhh....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 50 dag markaronu do spaghetti -ugotowanego al dente
  • 4 duże pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 kg mięsa mielonego ( u mnie wieprzowina)
  • 1 duza papryka czerwona
  • 5 pomidorów suszonych z oliwy
  • oliwa ( z pomidorów suszonych)
  • przyprawy: sól, papryka ostra, oregano,bazylia
  • natka - do przybrania
Składniki