Spaghetti

Spaghetti
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Mocno pomidorowe danie!

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli. Lekko solimy i chwilę dusimy.

  2. Świeże pomidory blanszujemy, kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek. Po kilku minutach dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, przyprawiamy pieprzem i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu.

  3. Mięso mielone wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy lekko podsypując vegetą. Gdy będzie usmażone rozdrabniamy je dokładnie widelcem i dodajemy do sosu z pomidorów. Całość przyprawiamy bazylią i gotujemy kilka minut.

  4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju lub oliwy.

  5. Jeśli sos bedzie rzadki należy zagęścić go lekko mąką. Na koniec wsypujemy natkę pietruszki i mieszamy.

  6. Makaron nakładamy na talerze, na środek nakładamy sos i całość posypujemy serem. Można na kilkanaście sekund włożyć do mikrofali, aby się stopił (ale jeśli sos i makaron są gorące nie jest to konieczne).

Komentarze do przepisu (7)

mari 02 marca 2010
Robię bardzo podobnie, tylko daję duuużo czosnku :)
sereberko80 02 marca 2010
mniam mniam, własnie dzisiaj na obiad mam bardzo podobne spaghetti :-)
wiola1100 02 marca 2010
wygląda pysznie nigdy nie dodawałam pieczarek do spaghetti ,koniecznie muszę spróbować
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki