SPAGHETTI

SPAGHETTI
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Łatwe i pyszne.

Składniki

  • makaron spaghetti, ok. 1 paczki
  • mięso mielone (najlepiej wołowe), 0,5 kg
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka, zioła
  • gotowy sos do makaronu
  • ser żółty starty lub drobno pokrojony
  • olej
  • listki świeżej bazylii lub pietruszki do brzybrania

Przygotowanie

  1. Mięso przesmażyc na oleju z czosnkiem i przyprawami. W tym czasie gotowac makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju - aldente. Sos rozprowadzic w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy mięso jest już prawie gotowe, zalac je rozpuszczonym sosem, mieszając zagotowac. Odsączony makaron wykładac na talerze, na nim mięso w sosie, obficie posypac serem, przybrac zieleniną. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

madziak 17 lutego 2009
A bez gotowego sosu to nie mozna?
kacha2102 10 lipca 2009
robie podobne ale polecam pomieszac sos carbonara i bolognese z torebki, i czosnek w przyprawie daje;) a sos gotowy... Czytaj całość »
robie podobne ale polecam pomieszac sos carbonara i bolognese z torebki, i czosnek w przyprawie daje;) a sos gotowy to mozna ale smak juz nie ten;p
Konto usunięte 04 września 2009
Gotowy sos z torebki? Ohyda :(
Składniki
  • makaron spaghetti, ok. 1 paczki
  • mięso mielone (najlepiej wołowe), 0,5 kg
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka, zioła
  • gotowy sos do makaronu
  • ser żółty starty lub drobno pokrojony
  • olej
  • listki świeżej bazylii lub pietruszki do brzybrania
Składniki