Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pomidory natnij, sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, mięso, jajko i przyprawy. Wyrabiaj dłonią.
Formuj kulki, obtocz w sezamie połączonym z bułką tartą. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej ze stron przez 7 minut. Dodaj pomidory, makaron, sól i pieprz wymieszaj smaż 5 minut. Całość posyp listkami świeżej bazylii. Gotowe danie przełóż na talerze, oprósz grubo mielonym pieprzem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień