Spagetti z warzywami

Spagetti z warzywami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Świetny, bezmięsny , sycący obiad. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu razowego spagetti
  • 1/2 opakowania szpinaku
  • 1 mała cukinia
  • 1 szkl. pokrojonej fasolki szparagowej
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 słoiczka koncentrau pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2-3 łyżki startego parmezanu
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, pomidory suszone

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Warzywa umyć i drobno pokroić. Gotować do miękkości z przyprawami. Dodać do nich koncentrat pomidorowy.
    Gdy będą miękkie zagęścić je łyżka mąki rozprowadzonej w szklance wody. Na talerze nakładać najpierw spagetti, potem szpinak, następnie warzywa w sosie. Posypać parmezanem.

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 11 października
Pysznosci! idealne dla mnie.
Dolcevita-in-my-kitchen 11 października
Bardzo apetycznie wyglada :)
Maudie 11 października
Obiadek pierwsza klasa :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 opakowania makaronu razowego spagetti
  • 1/2 opakowania szpinaku
  • 1 mała cukinia
  • 1 szkl. pokrojonej fasolki szparagowej
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 słoiczka koncentrau pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2-3 łyżki startego parmezanu
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, pomidory suszone
Składniki