Spagetti z warzyw z ziolami tajskimi.

Spagetti z warzyw z ziolami tajskimi.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Pyszna pychotka na kolacje. Smakuje oblednie z dodatkiem serka Camembert i grzankami. Podam tutaj przepis tylko na warzywa. Kwestia dodatkow bedzie dowolna dla kazdego.

Składniki

  • 1 duza marchew
  • 1/2 bialej czesci pora
  • 1 cebulka czerwona
  • 1 duza cukinia (wykorzystamy tylko polowe)
  • 1/8 selera
  • 1 lyzka oleju kokosowego nierafinowanego (z zapachem)
  • Kucharek
  • mieszanka ziol tajskich ( imbir, kolendra, kurkuma, kumin, chilli,
  • ziele ang, gozdziki, cynamon)

Przygotowanie

  1. Marchewke i seler obieramy, cukinii nie obieramy !! myjemy.
    Pora przekrawamy wzdluz na pol i tniemy na cienkie poltalarki, cebulke kroimy w cienkie piorka.
    Marchew i cukinie strugamy strugaczka do Spagetti warzywnego, lub traktujemy obierakiem z zabkami, co pozwoli nam stworzyc kolorowe Spagetti z naszych warzyw.
    Seler tniemy obierakiem z zabkami.

    Na duzej patelni rozgrzewamy lyzke oleju kokosowego, dajemy najpierw pora, cebulke, marchew i seler, troche Kucharka i 1 lyzeczke ziol tajskich.. Od momentu, jak sie zacznie smazyc, ciagle mieszajac czekamy 5 minut, nastepnie dajemy cukinie.
    Dalej smazymy ok 5 minut.
    Warzywa powinny byc elastyczne, jednak jedrne.

    I gotowe!! wspaniale i zdrowe!!

    PS.
    Nie dajemy wiecej warzyw, gdyz jesli bedzie ich nadmiar, podczas smazenia puszcza soki i zrobi sie pulpa. Im wieksza patelnia - tym lepiej.
    Ja dzisiaj warzywa kroilam obierakiem z zabkami, jadnak juz mam zamowiona strugaczke do Spagetti z warzyw i nie moge sie doczekac .-) Wtedy na pewno pochwale sie nowym przepisem.

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 05 lutego 2018
uwielbiam wszytsko co z warzyw, a tak podane od razu mialabym ochote zjesc, zapisuje do ksiazki do sprobowania :)
Maudie 05 lutego 2018
Tak tak pyszna pychotka:)))))Coś dla mnie!Moje smaki!:)))
Dolcevita-in-my-kitchen 05 lutego 2018
Pycha, bardzo lubie, a marchewka robiona w taki sposob gosci u mnie na stole 2 razy w tygodniu :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 duza marchew
  • 1/2 bialej czesci pora
  • 1 cebulka czerwona
  • 1 duza cukinia (wykorzystamy tylko polowe)
  • 1/8 selera
  • 1 lyzka oleju kokosowego nierafinowanego (z zapachem)
  • Kucharek
  • mieszanka ziol tajskich ( imbir, kolendra, kurkuma, kumin, chilli,
  • ziele ang, gozdziki, cynamon)
Składniki