Spagetti w sosie pomidorowo-śmietanowym

Spagetti w sosie pomidorowo-śmietanowym
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Jest mięcho są pomidory i śmietana i duuużo czosnku ;D

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso i cebulę pokroić w drobną kostkę, razem przesmażyć na oleju, po czym podlać połową wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 min. W tym czasie obrać główkę czosnku i pokroić na cieńkie plasterki.

  2. Po upływie czasu, dodać do mięsa wszystkie przyprawy, "kostkę mięsną" i pokrojony czosnek, oprócz czosnku granulowanego, podlać resztą wody, zagotować i nadal dusić kolejne 30 min, w tym czasie pokroić pomidory z puszki w kostkę.

  3. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i pomidory wraz z sokiem. Ponownie zagotować i dusić ok. 15 min. Następnie dodać zahartowaną gorącym sosem śmietanę, wymieszać, podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia.

  4. Ugotować makaron spagetti w osolonym wrzątku z odrobiną oleju, odcedzić i dodać gorący do sosu, dokładnie wymieszać, by sos dokładnie pokrył cały makaron. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 17 marca 2010
smaczny przepis:)
Konto usunięte 17 marca 2010
miniam:)
ulao 18 marca 2010
no przepis brzmi bardzo smacznie ale na zdjeciu jest inne spagetti .....a juz na pewno bez dodatku pomidorow !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki