Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu bardzo lubimy dania kuchni włoskiej. Jednym z nich jest spaghetti. Podaję je z makaronem razowym. I oczywiście posypane serem np. mozarella lub parmezanem. Jako surówkę do tego dania podaję w osobnej misce cięta lub rwaną sałatę rzymską lub lodową. Pasują do tego też ogórki kiszone.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
1. Do rondla wlewam oliwę i wkładam łopatkę mieloną. 2. Przyprawiam ziołami i przyprawami. Duszę i rozdrabniam łyżką (gdyż łopatka się skleja). Podlewam wodą i nadal duszę. 3. Dodaję pomidory i koncentrat. Duszę. 4. Dodaję fix. Smakuję i ewentualnie przyprawiam.
5. Makaron gotuję w osolonej wodzie z oliwą. 6. Po ugotowaniu makaron odcedzam i hartuję zimną wodą. 7. Podaję na talerze, polewam sosem i posypuję tartym serem. Można także makaron wrzucić do rondla z sosem i wymieszać.